Bandenbedrijf Van Esch

Run flat montage

Run-flat banden, zijn banden waarmee men, ondanks een luchtverlies, veilig een bepaalde afstand kan overbruggen. Hiermee wordt voorkomen dat men op een onveilige plaats banden moet gaan wisselen. Er zijn meerdere systemen (3 hoofdgroepen) waarvan de zelfsteunende band op dit moment het bekendst is.

Dit systeem heeft verschillende benamingen waarvan RFT (runflattyre en SSR self supporting runflat) het meest worden gebruikt.

De zelfsteunende runflats zijn autobanden met een speciale constructie , de wangen zijn verstevigd, zodat er in geval van lekkage tijdelijk op doorgereden kan worden.

Reparatie na het lekrijden is in veel gevallen mogelijk. Bij de zelfsteunende systemen ondersteunen Michelin, Goodyear, Dunlop en Bridgestone het repareren van de band na lekrijden onder bepaalde voorwaarden. Merken als Continental, Vredestein en Pirelli adviseren om een nieuwe band te kopen.

Bandenbedrijf Van Esch heeft de mogelijkheid om uw runflat banden te (de)monteren en indien mogelijk te repareren.

Bandenbedrijf-van-Esch-Runflat-montage

Webshop lichtmetalen velgen

  Configurator met webshop !!! In de nieuwe configurator kunt u niet alleen zien hoe Read more

Regels winterbanden in Europa

Met ingang van 1 januari 2018 gelden in Duitsland alleen winterbanden met het sneeuwvloksymbool als winterbanden. Read more