Bandenbedrijf Van Esch

Balanceren

Heeft u weleens meegemaakt dat uw stuur trilde tijdens het rijden? Dit is één van de tekenen dat uw wielen niet goed zijn uitgebalanceerd. Uitgebalanceerde wielen zijn over de hele omtrek even zwaar. Dit voorkomt dat uw auto bij een bepaalde snelheid gaat trillen of schudden en de ophanging onnodig wordt belast.

Wat doen wij bij balanceren?

Bij balanceren slaan/plakken wij een gewicht op de velg. Dit gewicht zorgt ervoor dat de onbalans op te wordt opgeheven.

Dit doen wij op een computergestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten het wiel met de band door om vast te stellen dat hij over de hele omtrek even zwaar is.

Met onze Hunter GSP 9700 kunnen we zelfs trillingen verwijderen, die niet uit onbalans maar uit de zg. krachtvariatie uit de band/wiel combinatie komt. Deze balanceercomputer geeft ons de gegevens over welke band het beste op een bepaalde positie op de velg kan worden. Dit alles om tot het beste resultaat te komen voor een zo comfortabel mogelijk rijgedrag.

balanceren-van-uw-wielen-bandenbedrijf-van-esch

balanceren-wielen-bandenbedrijf-van-esch-boxtel


Webshop lichtmetalen velgen

  Configurator met webshop !!! In de nieuwe configurator kunt u niet alleen zien hoe Read more

Regels winterbanden in Europa

Met ingang van 1 januari 2018 gelden in Duitsland alleen winterbanden met het sneeuwvloksymbool als winterbanden. Read more